Cyklade...

...ner till Rönninge station imorse (13minuter) och sen även hem efter jobbet (15 minuter). Går i backarna jag inte orkar cykla upp för. Åker samma tid på morgonen som när jag tog bussen och lite rörelse är ju bra för fläsket ;o)

Orkar inte göra så mycket i denna värme men vi tog en promenad ialf då vi kom hem från jobbet jag och sambon ♥.
Borde hitta några bra och smidiga promenadskor och ett par nya sandaler, får ont i fötterna av mina gamla.

//ΕΛΑ

Beskedet...

...kom i torsdags och det blev som vi misstänkte men inte hoppades på. From i höst ska vi ut 50% i vården och 50% administrativt. Högste chefen hade varit stenhård och inget var förhandlingsbart smily.
Kommer bli tufft.

//ΕΛΑ

Efter jobbet...

...idag var jag och fikade i Södertälje med min gamla chef. Vi satt och skvallrade i två timmar innan vi bägge kände det var dags att bryta upp. Trevligt och dessutom bjöd hon på fikat, vi tog varsin blåbärspaj med vaniljsås ;o)

Jobbet rullar på och jag kommer mer in i arbetet för varje dag som går. Hoppas jag snart får koll på alla rutiner. Försökte lägga in och ansöka om min sommarsemester men det funkade inte.
Ska be någon om hjälp, fast det är inte säkert det är hos mig felet ligger, vi får se.
Idag skulle beslutet om vår framtid som gruppchefer tas, hoppas vi får något besked imorgon.

I lördags hade vi två gamla vänner  här på besök, hade inte träffat dom på länge så det var skoj, vi grillade och spelade lite sällskapsspel.

//ΕΛΑ

Uppe med tuppen...

...som vanligt. Vaknar alltid tidigt på helgerna också. Är oftast trött när jag vaknar och vill sova mer men det är som att kroppen och då speciellt ryggen säger till att nu är det färdigsovit. Nåja, bara att acceptera. Fördelen med helgen är ändå att då kan man ta sig en tupplur då man känner för det som kanske efter frukost eller en stund på eftermiddagen.

Igår var vi hos min väninna och hennes sambo. Min guddotter och deras gemensamme son var också där. Vi åt lunch och fikade, spelade lite boule. Tyvärr tillät inte vädret att vi spelade så länge, synd för det var skoj. Tanken var att vi även skulle ha grillat men eftersom vi ätit så mycket under dagen var det ingen som orkade mer mat, satt och pratade och smååt på ost/kex och godis istället, hade det allmänt trevligt.

Så vad händer idag då? Den som det visste, en vän till oss kanske skulle komma över men jag tror inte han kommer. pratade med honom på telefon igår och redan då lät det tveksamt.
Kommer inte riktigt ihåg men jag tror jag bjudit hit min pappa och hans särbo, jag får ringa lite senare och höra efter. Ibland är det lite snurrigt uppe på hjärnkontoret.

//ΕΛΑ

GLAD...

...MIDSOMMAR!

//ΕΛΑ

Konsekvensanalys...

...var något vi pysslade med på gruppchefsmötet i eftermiddags. Vad kommer förändringen med gruppcheferna att få för konsekvenser? Massor, var vi alla eniga om. Det var några åldreboenden som gjort egna och utifrån dom skulle vi sätta ihop en gemensam. Det sas också att alla bör göra en egen så att det vi skriver får mer effekt. Får se imorgon om det blir någon gjord hos oss. Dom övriga gruppcheferna var inte alls muntra inför förändringen. Man uppmanades att kontakta sitt fackförbund och jag som inte tillhör något...

//ΕΛΑ

Var...

...tog dom sista 2 dagarna vägen, känns som dom bara försvann. Är det så att tiden bara går fortare ju äldre man blir?
När vi kom hem från jobbet igår tog vi en promenad, det regnade ju inte. Sen käk och så blev det cityakuten-orgie, sista avsnittet för alltid tydligen. Vad ska man nu göra på måndag kvällar ;o)
Idag har jag jobbat 07.00-20.00, vi hade anhörigträff mellan 18-20 där jag träffade en del av våra anhöriga, personalen hade ordnat allt mycket bra och jobbat hårt för att det skulle bli så lyckat som möjligt. Dessutom hade dom gjort 4 smörgåstårtor.
Inget nytt om förändringen för oss gruppchefer men imorgon ska vi träffa andra gruppchefer i kommunen och göra någon slags riskanalys, vad nu det ska hjälpa.

Har nyss duschat och ska strax krypa ner i sängen.

//ΕΛΑ

Dagens...

...väder måste gå till historien, tror banne mig det regnat oavbrutet nu sen igår em och inte nog med det, blåser gör det också. Sambon ♥ och jag var ut i gummistövlar och regnponcho och slängde grovsopor, vad är det man brukar säga: hundväder? Tror inte ens dom går ut frivilligt idag.

Rensade bland kläder, lakan och handdukar. Slängde den vita fula hyllan som stod i badrummet, ser lite tomt ut nu men så får det vara.
Käkade kokt fisk, potatis, ägg/persiljesås till middag "mums".

Har ingen lust att jobba imorgon men har tyvärr inget val, får se hur det blir med förändringen för oss gruppchefer :o(

Nu in och skrubba sig sen lite tv och glass. Därefter är det nog läggdags, ska ju upp 05.00 imorgon bitti!

//ΕΛΑ

Marknaden i Trosa...

...var helt okej, fyra-fem gator lång sen gick den runt ner i hamnen. Tyvärr inte riktigt på humör då jag hade så himla ont i ryggen och varje steg jag tog var ansträngande. Men blev dock lite shopping ialf.
Stackars sambon ♥ som fick stå ut med mig.
Kom hem och la mig i sängen med varm vetekornskudde medan sambon var och handlade men det hjälpte inte. När han kom hem hjälpte han mig att fästa tens på ryggen och jag tror faktiskt halvtimmen jag låg hjälpte lite, ska pröva en halvtimme imorgon med.
Ikväll blir det hemmakväll med tv eller något sällskapsspel kanske, vi får se.

//ΕΛΑ

Somnade...

...som en klubbad oxe i soffan i går kväll. Var rejält trött efter att ha varit på Grönan i 6 timmar.
Jag hade skoj där och hoppas att guddottern också hade det.
Hon åkte en massa karuseller karusell trots att det regnade så gott som hela tiden.
Inte var det svårt att göra av med pengar, inträde, lunch, spel och lotter för 500:- sen var det stop, måste ju sätta en gräns.
Vann ingenting tyvärr.

Nu frukost sen iväg på marknad.

//ΕΛΑ

Besparingar

Blev kallad till chefen då jag kom till jobbet idag, blev mycket besviken då jag fick höra att hon uppifrån fått beslut om att spara ytterligare.
Detta innebär att min tjänst som nu är 75% administrativ och 25% i omvårdnaden måste göras om till hösten och bli 50/50.
Kändes som ett slag i magen nu när jag hittat ett jobb som passar och som jag trodde jag skulle trivas med.
Hur i hela fridens dar ska man kunna vara chef 50% och jobba 50% i omvårdnaden tillsammans med dom man ska vara chef för???

Mår skitpissigt just nu!

Pratade med guddottern och vi bestämde att vi åker till Gröna lund imorgon oavsett väder.

//ΕΛΑ

Vaknade 03.00, ...

Vaknade 03.00, var upp och pinkade, la mig igen och sov till 08.00, så skönt att ändå kunna sova en stund längre på morgonen.
Kollade väderprognosen för imorgon och den ser något bättre ut, inte speciellt bra men...
fredag 12. juni
Växlande molnighet och en del regnskurar.
13°C 4 m/s
...hoppas på förändring åt det positiva hållet så att guddottern och jag kommer iväg till Gröna Lund. Inte för att jag åker någon karusell men kul ändå.

Dags att sätta fart nu och göra mig i ordning för jag sticker till jobbet om en timme och jobbar till 21.

//ΕΛΑ

Läser...

...en bok nu när jag åker fram och tillbaka till jobbet, den är så stor att den tar upp hela handväskan ;o)
Idag slapp jag springa till bussen från tåget vilket jag fick göra igår, har fungerat över förväntan med kommunikationerna hitills, vilket det säkert inte lär göra i vinter. Var ut på bostadsgruppen och hjälpte till över lunchen då en ur personalgruppen ramlat i korridoren och var tvungen att få skjuts av en annan personal till akuten, får ringa henne imorgon och höra hur hon mår.
Imorgon jobbar jag 13-21, måste kolla hur det är på kvällarna på jobbet också. Skulle ha jobbat på bostadsgruppen igår förmiddag men då var jag tvungen att gå på ett möte som jag inte visste om då jag planerade detta.

Sambon ♥ och jag var och handlade efter vi ätit och kom nyss hem.

Väderprognosen för fredagen ser tyvärr inget vidare ut :o(

//ΕΛΑ

Vilade...

...alldeles för länge idag (en timme) så nu är jag frusen och trött. Har nyss käkat och måste hoppa in i duschen. Skulle egentligen vilja duscha på morgonen istället men då måste jag gå upp tidigare och det pallar jag bara inte. Går ju upp mitt i natten ändå som det är nu.

Sambon ♥ jobbar över ikväll, känns lite tomt hemma faktiskt. Han trodde han skulle vara hemma vid 21-tiden.

//ΕΛΑ

Ögonen...

...ville inte som jag ville idag, har haft som grus i dom hela dagen men jag vet så brukar jag ha ibland.
Haft en bra dag på jobbet, börjar få grepp om lite saker och ting, har svårt att lära mig och skilja på A och B sida men det ger sig.

Vet att guddottern gärna vill till Gröna lund på fredag men känns inget roligt om det står som spön i backen...
(vet att du läser detta J, håll tummarna!).

Nu dags för mitt power-nap.

//ΕΛΑ

Ny vecka...

...och jag känner mig ganska utvilad efter helgen som varit. Men det är hiskligt tidigt att stiga upp om mornarna, speciellt nu när jag går upp tio minuter tidigare än förut bara för att slippa stressa, alltså uppe med tuppen kl.05.00 "hua".
Det flöt på på jobbet idag, fick en hel del gjort + att jag började rensa efter hon som hade jobbet innan mig, man kan inte säga att hon gjort ett så bra jobb, lämnat massa bråte och skräp efter sig.
Gick hem kl.15.00 och vilade en halvtimme då jag kom hem.
Sambon ♥ kom hem, vi käkade och pysslade lite med sånt där skojigt som disk och dylikt.
Sen blir det nog att glo på CSI ikväll och därefter läggdags.

//ΕΛΑ

Att städa...

...är inte så himla kul men man måste, orkade bara hälften, ville ju vara ute lite i solen också.
Sådde lite morot, persilja, basilika, timjan, mejram, plocksallad, ruccola, huvudsallad och krusig plocksallad sen tog jorden slut. Så nu får det räcka med planteringar och sånt för i år, kommer att fylla på med lite salladsfrön i bytterna eftersom, så man har sallad som kommer hela tiden. Sambon ♥ trimmade gräset, målade det sista på staketet, fixade med solcellslamporna och snigelbekämpade. Han la en bred sträng med sand längs utsidan av staketet, hoppas nu att detta håller dom borta.

Åt en mycket god middag bestående av broccoli/blomkålsgratäng, ostgratinerad fläskfile och till det zuccini (som pasta). 

Skickade ett sms till guddottern och frågade om hon ville följa med till Gröna Lund på fredag och det ville hon, jag har ju ledig dag på fredag, så är det ok väder och humöret vill så blir det nog en sväng dit på dagen.

Nu är det tv som gäller och softa lite, bör gå och lägga mig tidigt då jag ska upp 05.10 imorgon bitti.

//ΕΛΑ

Regn, vilken tur...

...att det regnar idag så slipper jag ha dåligt samvete för att jag bara är inne och slappar.
Vaknade 04.00 imorse och kunde inte sova, låg i 3 timmar och dåsade men somnade aldrig på riktigt. När klockan var 07.00 så steg jag upp, diskade och tvättade 2 maskiner med tvätt. Väckte sambon ♥ vid 09.30 och käkade frukost.
Satte upp svenska vimpeln på baksidan vimpel
det är ju nationaldagen och då ska man ju vara patriotisk.
Vid 10.30 stack han iväg för att hjälpa en kompis och flytta, då gick jag och la mig, sov i 2 timmar skönt.
Nu har jag kollat cityakuten och funderar på att läsa lite.

//ΕΛΑ

Första veckan...

...på nya jobbet avklarad. Det har varit tufft men ändå gått bra och jag är helt slut nu.
Känns som om jag kommer att trivas där.
Ska äta lite glass och glo på tv.

//ΕΛΑ

Redovisning...

...är något jag pysslat med nästan hela dagen idag, har redovisat våra brukares pengar till deras närstående, räknat, kontrollerat i kassablad, kvitton till förbannelse m.m.
Har gjort A-sidan och ska ta B-sidan imorgon. Är 17 brukare där jag jobbar fördelat som på två sidor A och B.

Sambon ♥ kom och hämtade mig vid jobbet, slutade 17.00 idag, var och handlade inför helgen.
Nu käkat några mackor och funderar på om jag ska ta ett bad eller bara duscha.
Blir kanske att börja läsa  boken vilket jag inte orkade igår.

bok


//ΕΛΑ

Hoppade och skuttade...

...inte ur sängen när klockan ringde 05.10 imorse, segt men kom iväg 05.50, bussen gick 06.00 och kommunikationerna fungerade bra, var på jobbet 06.45, börjar ju 07.00 och är tvungen att ta buss, pendeltåg och buss igen, den faktiska restiden är 40-50 min, inte så farligt ändå tycker jag. Man vänjer sig väl. Måste fixa lite musik att lyssna på på vägen, för många byten för att läsa en bok, blir ju bara upp och ner med boken då man måste byta färdmedel så ofta.
Hektiskt dag med ledningsgruppsmöte mellan 9-11.30 sen anhörigmöte 13-14.30, stora förändringar blir det nu när chefen blandar om på dom olika bostadsgrupperna för att få tjänstgöringsgraderna mer jämt fördelade, man kan väl säga att ca.3-4 personer får byta grupp, varje grupp har ca.13-16 anställda.
Det var tufft att meddela dom på em, en del reagerade knappt och en del blev hysteriska, började gråta och hotade med att säga upp sig. Fler att meddela imorgon men då är det inga möten så förhoppningsvis får jag lite annat gjort då också.
Blev kvar länge på jobbet då min chef kom med mitt användarnamn och lösenord för att logga in i datorn, kom inte iväg förrän med 17.15 bussen.
Var hemma 18.00, fixade i ordning varsin omelette till mig och sambon ♥, vilade 20 minuter och sen lite pyssel ute och vattning av blommorna inne.
Läste ut boken "Män som hatar kvinnor" av Stig Larsson så nu ska jag börja med den andra boken "Flickan som lekte med elden".

//ΕΛΑ

Äldrepsykiatri

Idag skulle jag på utbildning/kurs om äldrepsykiatri, kom ingen buss så jag tog en annan buss, kom på efter halva vägen att den inte gick ner till stationen, klev av innan den for ut på motorvägen. Fick gå tio minuter, missade självklart tåget men eftersom jag var ute i god tid så tog jag nästa och hann fram i tid ialf.
Mötte två f.d kollegor på utbildningen, hade ingen aning om att dom också jobbade inom kommunen.
Kursen var bra och jag kände mig nöjd med dagen.
Slutade lite tidigare och var hemma till 16.00.
Tog ett bad ikväll och pratade i telefonen med två vänner. Kollade på en film och nu läggdags.

//ΕΛΑ

Nya jobbet

Hade som en stor knöl i magen hela morgonen ända till jag hade varit där nån timme, då började det släppa.
Mycket information och många intryck. Var där kl.07.30, gjorde mig lite hemmastadd och sen gick jag runt för att leta upp mina kollegor. Hon som skulle introducera mig började inte förrän kl.10.00 så en annan kollega var med mig dom första timmarna.
Fick inte sådär jättemycket introduktion som jag trodde jag skulle få därför att ingen av dom vet exakt hur min bostadsgrupp är skött, vad jag förstår så har ju inte min föregångare varit något bra exempel på chef. Känns ändå som att det inte kommer bli alltför svårt att sätta sig in i arbetet, mycket kommer nog att ge sig med tiden. Synd bara att dom inte fixat användarnamn till mig så jag kunde logga in på datorn, men det fixadee dom idag och förhoppningsvis har jag mina uppgifter innan veckan är slut.
Nåja, det kändes ändå ganska bra och jag fick täcka upp några pass då en av medarbetarna var sjuk, ringa runt till timmisar och så. Beviljade en semesterdag åt någon och försökte skapa mig en första bild av allting.
Mina 3 kollegor + chefen känns jättebra och dom erbjöd mig att alltid fråga dom om det är något jag är osäker på, det känns bra och jag har redan frågat en del men även jobbat en del självständigt under dagen.
Pratde med den personalen jag träffade och försökte få kläm på vilka brukare vi har som bor där.
Gick hem kl.16.30. Imorgon ska jag tydligen på utbildning hela dagen i psykiska sjukdomar. Så nästa riktiga arbetsdag blir på onsdag igen.
Helt slut när jag kom hem, somnade på soffan en stund.

Och som svar på guddotterns fråga i kommentaren i föregående inlägg så nej tyvärr finns inga jobb att erbjuda, du får söka vidare eller njuta av sommarlovet! Lycka till!

Nu läggdags.

//ΕΛΑ

RSS 2.0